duminică, 20 decembrie 2015

Reteta

Se iau 4 cartofi mari.
Se spala biiine, apoi, in timp ce convingi Bianca sa nu se mai joace cu apa, se taie pe lung si se aseaza intr-o tava adanca.
Se da o jucarie Lidiei, apoi scoatem din frigider: sunca afumata, cascaval, smantana, unt.
Scormonim in debara dupa o capatana de usturoi in timp ce ii explicam Biancai ca cereale cu lapte mancam doar dimineata. Si nu, nu mancam cereale fara lapte pe post de desert. Nici ciocolata seara.
Curatam o portocala la copil.
Punem peste cartofi smantana, cascaval, luam jucaria de jos si ne mamutarim la cea mica in timp ce Bianca se hotaraste sa asezoneze portocala cu usturoi. Apoi se decide ca nu ii place aroma, deci vrea alta portocala.
Curatam alta portocala. Sortam usturoiul ramas, strivim (in urletele celei mici care se decide brusc sa vrea schimbata), tocam marunt, apoi adaugam peste cartofi.
O luam pe Lidia sa o schimbam. Eu si Bianca. " Mamii, de ce nu pot sa o schimb eu singurica, doar sunt fetita mare, veeezi ce mare sunt?" "Dar macar pot sa o duc eu in brate pana la dormitor?" " Ooof, bine, da-mi sa o pup!"
Ne intoarcem in bucatarie  cu forte proaspete. Adaugam sare si bagam la cuptor. Aprindem si cuptorul. O lasam pe Bianca sa sufle in chibrit. De 3 ori.
Rasuflam usurati.
" Maaami? Dar paine prajita cu unt, pot sa mananc?"
Bagam painea in toaster si adaugam un cub de unt peste cartofii din cuptor. Apoi scoatem tava si o acoperim inainte sa o bagam la loc in cuptor.
Dupa o ora la foc mic ies niste cartofi dementiali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu